De GYROTONIC® Methode

Het GYROTONIC EXPANSION SYSTEM® is een originele en unieke bewegingsmethode die het hele lichaam aanspreekt, energiebanen opent, het zenuwstelsel stimuleert, het bewegingsbereik vergroot en functionele kracht creëert. Het lichaam is van nature ontworpen om als één harmonieus systeem te werken, om boogvormige en spiraalvormige bewegingspaden te volgen en om soepel en efficiënt van de ene beweging in de volgende over te gaan.

GYROTONIC® lessen worden aangepast aan ieders vermogen, waardoor iedereen op de apparatuur kan trainen. Het maakt niet uit of je moet revalideren of dat je een topsporter bent die specifieke acties wil verbeteren, binnen de methode zijn er zo veel mogelijkheden om de beste ondersteuning voor jou te vinden.

De gespecialiseerde Gyrotonic apparaten ondersteunen je training door middel van het geven van richting, weerstand en het wegnemen van gewicht. Elk apparaat heeft zijn specialiteit en een iets andere manier om het lichaam aan te spreken, wat de training niet alleen effectiever maar zeker ook leuker maakt.
In onze studio vind je de volgende Gyrotonic Apparaten:

GYROTONIC® Pulley Tower

De Gyrotonic Pulley Tower is het resultaat van 30 jaar aan onderzoek en ontwikkelingen en is de meest verspreidde en gebruikte Gyrotonic machine.

De Pulley Tower biedt soepele, gelijkmatige ondersteuning en weerstand via een uniek, verzwaard katrol systeem. Het ontwerp van de apparatuur ondersteund het volledige en natuurlijke bewegingsbereik van de gewrichten, waardoor driedimensionale, functionele bewegingen mogelijk zijn. Hierdoor worden scherpe en abrupte bewegingen geëlimineerd, om zo blessures te voorkomen.

ARCHWAY™

De Archway ziet er het meest uitdagend uit, maar is een van onze favoriete machines en een stuk makkelijker te overwinnen dan je zou denken.
Het mooiste aan deze machine is dat je de zwaartekracht op een andere manier voor je kan laten werken. Met de vele verschillende oefeningen benader je de zwaartekracht verticaal, horizontaal, diagonaal en ondersteboven. Hiermee zijn er vele kracht en stabilisatie oefeningen mogelijk terwijl je je lijf tegelijkertijd verlengt, de ultieme volledige lichaamsverbinding dus.

GYROTONER®

De Gyrotoner vergemakkelijkt heup- en schouderarticulatie, het is een fantastisch apparaat voor de mobilisatie van de midden en boven rug.
De richting die de handles aan het lijf geven verbeteren de coördinatie van heup- en schouderbewegingen met de wervelkolom.
Oefeningen op de Gyrotoner zien er vaak simpel uit, maar vragen om volledige concentratie en hebben een grote invloed op het herstel van het lijf.

Leg Extension Unit

De Leg Extension Unit maakt functionele bewegingen van het hele lichaam mogelijk, zo verbeter je de coordinatie van het boven- en onderlichaam en de hand-voet coördinatie tegelijkertijd. De bewegingsreeksen in verschillende vlakken verhogen de functionele kracht en stabiliteit van alle gewrichten. Een uniek mechanisme zorgt er voor dat het been langer wordt naarmate het zich uitstrekt, de heup- en kniegewrichten kunnen hierdoor op een vloeiende manier in een natuurlijk gebied bewegen. Dit alles zonder compressie, waardoor kracht en stabiliteit rond die gewrichten toeneemt.

Jumping Stretching Board

Het Jumping Stretching Board biedt een breed scala aan oefeningen die vanuit liggende, zittende, geknielde en staande posities uitgevoerd worden. Deze oefeningen verbeteren de flexibiliteit en functionele kracht.
Dankzij het ergonomische glijdende platform kan je rennen en springen in een horizontaal vlak, dit zorgt voor een lage impact in vergelijking met dezelfde oefeningen verticaal (staand) uit te voeren. Omdat de ruggengraat en het bekken volledig worden ondersteund is dit een fijne manier om aan kracht en coördinatie te werken tijdens het herstel van blessures.
Er zijn vele accessoires voor dit apparaat die door de soepele glijbewegingen of roterende platforms de oefeningen een speels karakter geven, dit zorgen voor plezier tijdens het uitvoeren van de uitdagende kracht- en coördinatiereeksen.

In onze Studio kan je Gyrotonic lessen zowel als groeps- als privé lessen volgen.