De GYROKINESIS® methode

GYROKINESIS® oefenreeksen zijn zorgvuldig samengesteld uit spiraalvormige en cirkelvormige bewegingen die naadloos samenvloeien in ritmische herhalingen met bijbehorende ademhalingspatronen. Elke beweging vloeit over in de volgende, waardoor de gewrichten door een comfortabel bewegingsbereik kunnen bewegen zonder haperingen, overbelasting of compressie. Deze zorgvuldig samengestelde reeksen zorgen voor een betere balans, efficiëntie, kracht en flexibiliteit.

GYROKINESIS® groepslessen worden uitgevoerd op een mat en een stoel, zonder gebruik te maken van gespecialiseerde apparaten. Hierdoor werk je als deelnemer aan bewustwording van het lichaam en aan verkenning van de bewegingsreeksen. Het doel van de lessen is om het hele systeem wakker te maken en meer in balans te brengen. Tijdens de les focus je op je ademhaling en je gebruikt verschillende ademhalingspatronen. Dit stimuleert het parasympathische zenuwstelsel, wat leidt tot een gevoel van rust, welbevinden en meer mentale helderheid.

Al genietend van het ritmisch en harmonieus bewegen samen met anderen in de groepslessen, is er door het kleine aantal deelnemers veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

GYROKINESIS® lessen worden als groepsles aangeboden, maar op aanvraag kunnen we ook Gyrokinesis privé lessen geven.