Carlo Camagni

Voor mij draait de GYROTONIC® methode om het integreren van de ademhaling in de beweging. Ik deel mijn passie voor de methode graag met mijn klanten en vind het mooi anderen the helpen om het maximale uit hun lichaam te halen, om mensen te helpen van blessures en ongemakken af te komen, om mensen te zien groeien boven hun eigen verwachtingen.

Na mijn bachelor en master nucleaire en energietechniek (2012) begon ik mijn dansstudie aan Dansacademie Codarts Rotterdam, waar ik in 2015 afstudeerde. Na mijn opleiding danste ik bij verschillende gezelschappen en projecten, nu nog steeds werk ik als freelance danser.

Tijdens mijn dansstudie, die ik vrij laat begon, ontdekte ik de GYROTONIC® en GYROKINESIS® methode en zag ik de voordelen voor mijn eigen lichaam, het bood een kans om mijn mogelijkheden op een nieuwe manier te begrijpen en te ontdekken.. In de daaropvolgende jaren verdiepte ik me in de methodes totdat ik besloot om in 2017 de lerarenopleiding te starten. Carlo is nu een gecertificeerde GYROTONIC® en GYROKINESIS® pre-trainer.

Sammie Hermans

Voor mij is het mooiste aan trainer zijn mijn liefde voor beweging via zo'n intelligente bewegingsmethode te kunnen delen. Ik neem graag de tijd om samen met mijn cliënten onderzoek te doen, hen te begeleiden bij het ontdekken van hun mogelijkhedenen zo het lichaam te zien veranderen. De GYROTONIC® en GYROKINESIS® methodes maken voor mij de connectie tussen het dagelijks leven en training.

In 2010 heb ik, tijdens mijn studie aan de dansacademie, voor het eerst kennis gemaakt met de GYROKINESIS® methode maar het was in 2014 dat ik begonnen ben met het intensief trainen in de GYROTONIC® & GYROKINESIS® methodes en in 2017 dat ik begon met de lerarenopleidingen. Daarna ben ik gecertificeerd trainer geworden in zowel de GYROTONIC® methode & GYROKINESIS® methode en ben ik cursussen blijven volgen om haar kennis te verbeteren en te verbreden. In 2022 werd ik ook GYROTONIC® Pre-Trainer.

Het GYROTONIC EXPANSION SYSTEM® brengt een bewustzijn van ademhaling waar ik elke dag baat bij heb.
Daarnaast zijn het geen statische buikspier oefeningen, push up’s of stretches, maar je vindt en creëert de kracht en lenigheid door middel van beweging. Hierdoor zijn de Methodes voor mij altijd fijn om te doen, als opwarming voor de dag maar ook als reset na een lange werkdag, als intensieve training of als een meditatie moment waarop je je alleen op jezelf en jouw lichaam op dat moment hoeft te focussen. Ik kan niet meer zonder!